Zello: De app om porto's te vervangen bij evenementen


Zello is een push-to-talk-app waarmee evenemententeams kunnen communiceren via smartphones en apparaten met behulp van WiFi of mobiele gegevens. Hier is onze beoordeling.


Zello gebruikt spraakcommunicatie om berichten in realtime door te geven. Het werkt via een app die op een smartphone is geïnstalleerd. Zello kan worden gebruikt in plaats van evenementenradio's als een live communicatiemiddel voor teams. Het maakt volledig privékanalen en groepschat mogelijk. Naast het push-to-talk-systeem biedt het handige functies voor gebeurtenisplanners, waaronder spraakberichten in de wachtrij zetten als de gebruiker bezig is, sms-berichten, een oproeplogboek, berichtwaarschuwingen, het verzenden van afbeeldingen en het volgen van locaties.

 Twee Zello versies

1.   Zello is een gratis consumentenapp bedoeld voor persoonlijk gebruik en waarmee gezinnen, vrienden of zelfs vreemden met gemeenschappelijke interesses gratis kunnen communiceren. Openbare kanalen kunnen maximaal 1.000 gebruikers ondersteunen. Het is gebruikt door zoek- en reddingsteams om mensen in nood te lokaliseren in noodsituaties zoals orkanen, omdat het een-op-een communicatie en grote communicatiekanalen mogelijk maakt.

  ZelloWork

2.   ZelloWork is een abonnementsapp voor bedrijven, inclusief bedrijven die vanaf verschillende locaties werken of constant onderweg zijn. ZelloWork is vooral handig voor evenementen omdat het een onbeperkt locatiebereik en walkietalkie-mogelijkheden biedt, met behulp van een vertrouwd apparaat met handig opladen, waardoor het niet meer nodig is om een radio te dragen. Gebruikers kunnen verbonden blijven, zelfs als ze niet op locatie zijn, direct worden toegevoegd aan of verwijderd van kanalen en het systeem ruim van tevoren instellen en testen.

Traditioneel gebruikt Portofoon

Portofoons worden gebruikt voor veel middelgrote en grote evenementen voor effectieve en snelle communicatie. Er zijn echter veel nadelen aan het dragen van een extra apparaat en het is gebruikelijk op grootschalige evenementen om kanalen te moeten wisselen voor verschillende chats of om verschillende mensen te bereiken, waardoor de berichten op uw oorspronkelijke toegewezen kanaal mogelijk ontbreken. Radio's werken ook niet op afstand of buiten het terrein. Er kunnen voordelen zijn aan het brengen van push-to-talk-functionaliteit in een app op uw smartphone en het is misschien minder waarschijnlijk dat iemand zijn apparaat verliest, wat altijd een zorg is met portofoons. Het opent ook de mogelijkheden voor meer functionaliteit via een app, alles doen wat een evenementenradio kan doen, maar meer nog. In tegenstelling tot sommige andere walkietalkie-apps op de markt, vereist Zello niet dat iedereen op hetzelfde Wifi-netwerk zit.

ZelloWork is een push-to-talk-app waarmee gebruikers volledig privékanalen kunnen gebruiken. In tegenstelling tot radio's zijn de kanalen van Zello veilig: niemand kan over je praten of meeluisteren. Het werkt op de meeste smartphones en tablets, wat betekent dat het kan draaien op apparaten die werknemers al hebben voor werk of persoonlijk gebruik.

Deze beoordeling zal zich voornamelijk richten op ZelloWork, omdat dit de beste applicatie is voor evenementenplanningsteams, met functionaliteit die niet wordt aangeboden op de gratis versie. Kan Zello je verleiden om af te zien van het inhuren van evenementenradio's?

 De belangrijkste ZelloWork functies zijn:

Live communicatie. Gebruik Zello om kanalen te creëren en live te communiceren met andere personen en groepen via een app die werkt op elk apparaat, op elke locatie, via WiFi of Data simkaart.

Waarschuwingen en Message Queuing. Waarschuwingen kunnen worden ingesteld om te klinken totdat een bericht is ontvangen. Berichten die niet in realtime kunnen doorgekomen, worden in de wachtrij geplaatst en kunnen worden afgespeeld wanneer ze beschikbaar zijn, zodat er geen berichten worden gemist.
Nooduitzendingen. Zend snel berichten en instructies uit naar alle medewerkers in geval van een incident of noodsituatie.
Communicatielogboek. Bekijk de geschiedenis van uw communicatie in chronologische volgorde, inclusief spraak, tekst en verzonden en ontvangen foto's. Met de message vault add-on kunnen beheerders berichten zoeken, opnieuw afspelen of opnieuw bekijken en het volledige communicatielogboek exporteren.
Locatie volgen. Bewaak de locatie en beweging van teamleden of volg diensten zoals transport en valet via een kaartweergave.

Beoordeling

Voor kleine of rustigere gebeurtenissen met standaard spraakoproepen en sms-berichten kan voldoende zijn. Voor grotere evenementenprojecten is dit echter niet praktisch en vereist efficiëntie een beter systeem om met meerdere teamleden tegelijk te kunnen communiceren. Event portofoons zijn van oudsher de manier om in contact te blijven, maar tegenwoordig zijn ze niet de enige optie op de markt. Het kopen van uw eigen kwaliteitsevenementradio's vereist een aanzienlijke investering en zelfs het inhuren van de walkies talkies die u nodig hebt voor de duur van een evenement kan duur zijn. Hoewel ZelloWork is gebaseerd op een abonnement, is het naar rato en kunnen de functies worden in- en uitgeschakeld zoals u dat nodig hebt, wat betekent dat u alleen betaalt voor precies wat u nodig hebt.

Instellen via de Management Console

De beheerconsole is een webportal die toegankelijk is vanuit elke browser. Gebruikers kunnen vanaf dit scherm worden toegevoegd of geüpload vanuit een Excel-bestand en zijn onmiddellijk live. Vanaf hier kunt u naar wens kanalen aanmaken en deze worden live naar de app verschoven (meer details hierover hieronder). Er wordt een dashboardoverzicht weergegeven van alle gebruikers die hun live status beschrijven - die online of offline is aangemeld. Dit maakt het gemakkelijk om te controleren of iedereen klaar is voordat een evenement van start gaat. Vaak heb je maar een kleine hoeveelheid tijd om het evenement op te voeren, dus gemakkelijk en snel zicht is belangrijk.

De gebruikersnamen kunnen generiek zijn als er tijdens het evenement personeelswijzigingen zullen zijn, bijvoorbeeld beveiliging 1 kan worden gebruikt. U kunt de gebruikersnaam, weergavenaam, taakrol en een overzicht van kanalen zien waar individuele kanalen toegang toe hebben. Als u bedrijfs- of gehuurde apparaten gebruikt, is een functie die een tijdsbesparing kan zijn, de mogelijkheid om een QR-code te scannen om het apparaat in te stellen en klaar te maken voor gebruik.

Als u contact moet opnemen met het ondersteuningsteam, kan dit ook rechtstreeks vanuit de beheerconsole worden gedaan. Ondersteuning is 24/7 beschikbaar in geval van vragen.

Aanpasbare kanalen

Kanalen zijn vergelijkbaar met groepsberichten. Ze zijn live - ze gaan alleen naar online gebruikers. Onbeperkte aanpasbare kanalen zijn beschikbaar. Elk kanaal op ZelloWork kan maximaal 3.500 deelnemers ondersteunen. Beheerders kunnen tot 30 instellingen op afstand beheren voor elk ondersteund platform en direct naar elk netwerkapparaat pushen.

Beheerders kunnen elk kanaal reguleren en beslissen wie, als iemand, het recht heeft om:

 • Praat met iedereen in het kanaal
 • Alleen spreken met bepaalde rollen in het kanaal
 • Alleen luisteren
 • Verbinding met het kanaal naar wil loskoppelen
 • Kanaalwaarschuwingen verzenden

Er zijn verschillende kanaaltypen beschikbaar om aan verschillende behoeften te voldoen:

 • Teamkanalen ondersteunen groepen die één-op-veel en één-op-één gesprekken moeten voeren. Leden moeten verbonden zijn.
 • Dynamische kanalen ondersteunen groepen die moeten praten, maar geen constant contact hebben. Tik om in of uit te schakelen voor degenen die niet de hele tijd hoeven te luisteren.
 • Hybride kanalen een mix van gebruikersrollen kunnen samenbrengen, kunnen bepaalde gebruikers bijvoorbeeld de verbinding verbreken en oproepwaarschuwingen verzenden, anderen kunnen alleen luisteren.
 • Kanalen ondersteunen groepen die slechts één-op-één gesprekken kunnen voeren.

 

Op een kanaal kan een gebruiker één persoon uit de lijst selecteren als snelkoppeling en rechtstreeks contact met hem opnemen, één op één.

Met de nooduitzending kan een bericht naar iedereen worden uitgezonden.

De app- en statusinstellingen

In de app toont het overlegscherm een push-to-talk-knop in het midden en de statusinstelling van de gebruikers, die wordt weergegeven op de beheerconsole. Gebruikers kunnen hun persoonlijke status beheren en zichzelf markeren als:

 • Beschikbaar: Gebruikers horen berichten in realtime van alle contacten en kanalen.
 • Solo: Gebruikers zijn gericht op één contactpersoon of groep. Andere berichten gaan naar Geschiedenis.
 • Bezet: gebruikers geven aan dat ze niet willen worden onderbroken. Niets wordt live ontvangen, alle berichten gaan naar Geschiedenis.
 • Offline: Berichten gaan naar Geschiedenis en kunnen tot 7 dagen later opnieuw worden afgespeeld.

 

 

Liveberichten

Zelfs als het apparaat is vergrendeld of in de slaapstand staat, hoort de gebruiker altijd liveberichten, zolang het zich in de lijst met geopende toepassingen bevindt (beschikbaar op de achtergrond of voorgrond). Als de app is gesloten, krijgt u nog steeds een pushmelding en deze piept of trilt om u te waarschuwen, afhankelijk van uw apparaat instellingen.

Spraakbericht

Als een gebruiker een spraakbericht ontvangt op het ene kanaal en een ander spraakbericht op een ander kanaal binnenkomt, ziet de gebruiker een pictogram en wordt het gemiste spraakbericht in de wachtrij geplaatst en afgespeeld wanneer ze vrij zijn. Op het recente scherm wordt een rode cirkel rond het bericht weergegeven. Soms kan een gebruiker bij het gebruik van radio's per ongeluk een bericht onderbreken dat wordt uitgezonden, zodat dit het risico op deze interferentie wegneemt.

 

Afbeeldingen en tekst

Gebruikers kunnen sms-berichten of afbeeldingen en spraakberichten verzenden. Foto's kunnen rechtstreeks vanaf het apparaat worden genomen en worden gedeeld met de relevante persoon of groep. Dit zal vooral nuttig zijn voor onderhoud, huishouden of eventuele risico's of gezondheids- en veiligheidsincidenten. Soms is een afbeelding veel beter in uitleggen en documenteren wanneer u probeert een probleem op te lossen.

Activiteitgeschiedenis 

Gebruikers hebben toegang tot al hun recente spraakgesprekken, sms-berichten en afbeeldingen in hun lokale geschiedenis. Elk bericht kan opnieuw worden afgespeeld vanaf dit scherm en ze kunnen iets zo vaak afspelen als ze nodig hebben om het te horen.

Met de invoegtoepassing berichtenkluis kan gebeurtenisbeheer alle activiteiten van alle groepen en gebruikers controleren en toegang krijgen tot alle gesproken, tekst en afbeeldingen die worden gedeeld. Alles heeft een tijdstempel en wordt in chronologische volgorde weergegeven. Dit is vooral belangrijk en nuttig voor grotere en openbare evenementen en het is volledig doorzoekbaar op datum, tijd en gebruikers. Veel grootschalige evenementen hebben een speciale evenementencontrolekamer en registreren en houden een gedetailleerd gebeurtenislogboek bij, dus dit zal een zeer welkome functie zijn. De berichtenkluis kan zelfs worden gedownload, met spraakactiviteit opgeslagen als MP3-bestanden. Vanuit het oogpunt van verantwoording en wettigheid en zelfs het herzien van de volgorde van gebeurtenissen voor toekomstige trainingsdoeleinden is dit een zeer waardevol kenmerk.

Oproepwaarschuwingen

Gebruikers kunnen waarschuwingen - herhalende meldingen - naar individuen of groepen sturen, zodat er geen gevaar is voor een gemist bericht. Ze kunnen ook tekst bevatten met deze waarschuwingen. Wanneer een gebruiker een waarschuwing ontvangt, gaat een geluid of trilling door totdat de ontvanger de waarschuwing reageert of wist, om ervoor te zorgen dat belangrijke informatie is ontvangen. Deze instelling is standaard uitgeschakeld, maar de optie is beschikbaar.

Locatie volgen

Locatiekaarten kunnen worden bekeken met de locatie van alle gebruikers, zelfs in meerdere steden en locaties. Dit is vooral handig als een teamlid offsite moet gaan om een boodschap uit te voeren en ook voor het volgen van de live locaties van transport- en valet diensten die u levert. U kunt de lokale tijd, snelheid waarmee ze bewegen en de batterij van het gebruikersapparaat zien. Locatie tracking is beschikbaar met een standaard abonnement en locatie geschiedenis samen met Google Maps en live verkeersweergaven is beschikbaar met een premium maps-abonnement.

Batterijleven

Een van de eerste vragen die we aan Zello stelden, was hoe het gebruik van de app de batterijduur van je mobiele telefoon zal beïnvloeden, die al onder druk kan staan tijdens een live-evenement. Radio's moeten elke avond worden opgeladen, maar hun batterijduur tijdens een lang evenement is over het algemeen vrij goed en je hebt vaak reserveonderdelen die worden opgeladen om naar behoefte te verwisselen. Hoewel het personeel stroompakketten kan hebben om hun mobiele apparaat onderweg op te laden, hebben ze over het algemeen geen reservetelefoon of apparaat om naar te wisselen als de batterij leeg raakt! Zello is functioneel met een lage bandbreedte en vereist zeer weinig batterijvermogen. De app verzendt informatie in gegevenspakketten, omdat dit het slagingspercentage helpt en alleen van invloed is op de stroom bij het verzenden en ontvangen. Locatie services hebben een impact op de levensduur van de batterij, omdat de app de locatie automatisch naar de server verzendt, maar deze kan gewoon worden ingeschakeld voor bepaalde gebruikers als deze niet voor iedereen vereist is. Het heeft alleen invloed op het apparaat terwijl de functie is ingeschakeld.


Bredere verbindingen

Als uw team moet communiceren met andere bestaande communicatiekanalen, zijn er een Interessante opties om te verkennen: Gateways stellen ZelloWork in staat om verbinding te maken met traditionele radio's, met behulp van een stuk hardware dat wordt aangesloten op de pc waarop de beheerconsole wordt uitgevoerd. Met de beheerconsole (hardware) zou het moeten werken met alle radio's en radiofrequentie, maar het hardwareteam zal de details volledig controleren voordat u ze koopt. Dit zal vooral handig zijn als de locatie die u gebruikt een eigen radiosysteem heeft, zodat u er verbinding mee kunt maken zonder communicatie apparatuur te hoeven huren en af te stemmen. Het nadeel is dat je maar één radiokanaal op één Zello-kanaal kunt aansluiten, terwijl een evenementen locatie vaak meerdere kanalen heeft voor operaties, catering, beveiliging, enz. Dit zou betekenen dat in plaats van dat u het kanaal selecteert en rechtstreeks naar het personeelslid of team gaat dat u nodig hebt voor tweerichtingscommunicatie, het een tijdelijke oplossing nodig heeft met de locatie die een centraal contact biedt en voor hen om de vraag op te sturen en vervolgens terug te reageren met een update.

Crosslink

Met Crosslink kunt u een ZelloWork-account koppelen aan een ander ZelloWork-account om de netwerken met elkaar te verbinden. Als een van uw leveranciers, zoals uw AV-provider, Zello al gebruikt, is dit een manier om de projectleden van verschillende organisaties met elkaar te verbinden, met respect voor hun bestaande communicatiekanalen.

Functies

Live communicatie

 • Push-to-talk communicatie
 • Verschillende kanalen maken
 • Gebruikers importeren via Excel
 • QR-codes gebruiken om snel in te loggen
 • Stem, tekst en afbeeldingen kunnen worden gedeeld
 • Live communiceren met individuen en groepen
 • De app werkt op elk apparaat, inclusief Blackberry en Windows Phone
 • WiFi- of mobiele telefoongegevens
 • Met radio's met extra hardware werken
 • Verbinding maken met andere ZelloWork-netwerken

Waarschuwingen en berichtenwachturen

 • Stel uw status in op basis van uw beschikbaarheid
 • Controleer of iedereen online is voordat een evenement van start gaat
 • Gebruikerskunnen verbonden blijven met kanalen, zelfs als ze niet op locatie zijn
 • Waarschuwingen kunnen worden ingesteld om te klinken totdat een bericht is ontvangen
 • Berichten worden gecommuniceerd, zelfs als de telefoon is vergrendeld of in slaap valt, zolang de app op de achtergrond is geopend
 • staan klaar als de gebruiker bezet of offline is
 • Push-melding als u de app sluit en iemand u probeert te bereiken

 Nooduitzendingen

 • Berichten en instructies snel uitzenden naar alle medewerkers
 • Eenvoudig gecodeerde berichten, zoals oproepborden die zich voorbereiden op evacuatie
 • Alleen-luisteren-modus

Communicatielogboek

 • Bekijk de communicatiegeschiedenis
 • Stem, tekst en afbeeldingen weergeven die zijn verzonden en ontvangen
 • Berichten opnieuw afspelen of opnieuw bekijken
 • Tijdstempels en gebruikersgegevens
 • Logboek exporteren

Locatie volgen

 • kaartweergave
 • Controleer de locatie en beweging/snelheid van teamleden
 • Bekijk de locatie van het personeel en wie het beste in staat is om op een situatie te reageren
 • Identificeer precieze teamposities zonder details hardop te hoeven delen
 • Toezicht houden op services zoals transport en valet om service-updates te geven

 

VOOR WIE IS HET?

ZelloWork is waardevol voor evenemententeams om direct te communiceren en is bijzonder effectief bij het transporteren, opzetten en uitvoeren evenementen. Het kan worden gebruikt voor evenementen van elke omvang, maar de functies zullen het meest nuttig zijn voor middelgrote en grote evenementen, met name bij grotere locaties en op locaties met meerdere zalen en ruimtes. Het is zeer geschikt voor conferenties, tentoonstellingen en festivals, met name openbare en buitenevenementen. Elk evenement met een specifieke gebeurtenis controle ruimte en een gebeurtenislogboek bijhoudt, profiteert met name van ZelloWork-functies.

 Voor- en nadelen

Pros
 • gebruikers de voordelen van directe spraakcommunicatie, zonder de ongemakken van telefoongesprekken of portofoons, en met het voordeel dat ze weten dat een bericht niet kan worden gemist.
 • Afbeeldingen en teksten verzenden, evenals spraakcommunicatie en alle activiteiten via de geschiedenis bekijken.
 • Kunnen gebruikers hun locatie delen met anderen en werkgevers om locaties in realtime te volgen.

Cons

 • right ZelloWork brengt abonnementskosten in rekening en extra functies kosten meer, hoewel dit naar rato wordt beoordeeld op basis van uw exacte behoeften.
 • Locatieservices zullen uw batterij leegmaken.
 • Als u wilt integreren met traditionele radio's, moet u extra hardware kopen en dit verbindt slechts één radiokanaal met één ZelloWork-kanaal.


PRIJZEN 

 • Zello is vrij.
 • ZelloWork is betaald. Het abonnement is maandelijks

TOT SLOT

Goede communicatie is een essentieel onderdeel van elk evenement en hoe groter de projecten die u beheert, hoe vitaler snel en responsief contact wordt. Zello heeft een product gemaakt dat de functionaliteit van event portofoons gebruikt en andere handige functies toevoegt om hardloopevenementen efficiënter, veiliger en minder stressvol te maken voor de betrokken teamleden. Het kan een mentaliteitsverandering vergen om af te stappen van de vertrouwde evenementenradio, maar nu zou het tijd kunnen zijn om de voortschrijdende technologie te verkennen en te profiteren van verschillende andere voordelen die Zello kan bieden.