Zello groepen en kanalen maken en gebruiken

 Zello is de app voor live-spraakcommunicatie bij uitstek voor een groeiend aantal mensen en bedrijven. Sinds 2012 hebben meer dan 125 miljoen gebruikers de gratis Zello push-to-talk (PTT) walkietalkie-app gedownload. Zello is veelzijdig en zit boordevol functies die kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan activiteiten met een-op-een, of kanaalcommunicatie. Een-op-een gesprekken zijn eenvoudig; u selecteert gewoon een contactpersoon om privé mee te praten. Maar of u een groep of kanaal in Zello gebruikt, hangt af van uw communicatiebehoeften.


Groepen 

Deze zijn bedoeld voor privégesprekken tussen meerdere mensen die je kent en die zijn vermeld als Zello-contacten. Leden moeten worden uitgenodigd om lid te worden van een groep. Groepsnamen zijn niet doorzoekbaar.

 Kanalen 

Deze zijn ontworpen voor privé- of openbare gesprekken met meerdere mensen die je misschien niet kent. U kunt mensen uitnodigen om lid te worden van het kanaal door uw contactenlijst of adresboek te gebruiken. Je kunt de URL of QR-code van het kanaal ook delen via sociale media, e-mails of sms-berichten. Gebruikers kunnen je kanaal vinden en er lid van worden door op de naam te zoeken.

 Zowel groeps- als kanaalopties bieden live audio, sms-berichten, aanhoudende waarschuwingen, delen van afbeeldingen en locaties, evenals geschiedenis.

 

Andere verschillen tussen groepen en kanalen

GROEPEN

Er zijn minder stappen nodig om groepen te maken dan kanalen. Groepen zijn het meest geschikt voor snelle directe chats met andere Zello-gebruikers. Het aanmaken van een groep is een eenvoudig proces van 3 stappen:

  •  Ga naar RECENT in het hoofdmenu 
  • Tik rechtsonder op het pictogram "+" 
  • Selecteer contacten om toe te voegen en tik op "Start" rechtsboven.

 Dat is het!

Er is geen groepsprofiel vereist. Zodra de groep is gemaakt, wordt er een audiowaarschuwing verzonden naar alle uitgenodigde leden. De groep verschijnt automatisch bovenaan de RECENT-lijst van elk lid. In tegenstelling tot kanalen zijn er geen eigenaar, beheerders of mods. De groep kan worden hernoemd door zijn leden. Elk lid kan zijn eigen contacten voor de groep uitnodigen. Er is geen autorisatie, uitnodigingsbevestiging of wachtwoord nodig om deel te nemen. Leden kunnen de groep op elk moment loskoppelen / opnieuw verbinden of de groep verwijderen. Na verwijdering kunnen leden niet opnieuw lid worden van de groep. Ze moeten opnieuw worden uitgenodigd voor de groep. Groepsgesprekken zijn privé en end-to-end versleuteld.

 KANALEN

Kanalen bieden meer opties op het gebied van privacy, pre-screening van gebruikers en moderatietools. Vervolgens zijn er meer stappen bij het maken van een openbaar of privé kanaal. Een kanaalprofiel moet worden gemaakt door de maker van het kanaal. De maker wordt de "eigenaar" van het kanaal. Kanalen zijn permanent totdat ze door de eigenaar worden verwijderd. Het profiel bevat informatie zoals het kanaaltype, ondersteunde talen, algemene beschrijving, locatie- / sms-opties / afbeeldingsopties en vereisten voor gebruikers die willen deelnemen.

 De eigenaar kan van nieuwe gebruikers eisen dat ze een mondeling verzoek, geverifieerde telefoon / e-mailadressen of een kanaalwachtwoord indienen om mee te doen. De eigenaar kan mods en admins toewijzen om het kanaal te modereren. Abonnees kunnen het kanaal op elk moment loskoppelen / opnieuw verbinden of verwijderen. Eenmaal verwijderd, kan het kanaal indien nodig opnieuw worden toegevoegd. Kanaalconversaties zijn slechts gedeeltelijk versleuteld omdat kanalen openbaar kunnen zijn.

Wanneer moet u een kanaal versus een groep gebruiken?

Deze overwegingen helpen je te bepalen of je een groep of een kanaal moet maken:

 Maak een groepsgesprek als:

Je praat met familie en vrienden. Bijvoorbeeld om een ​​ reis te plannen of bij te praten met vrienden of kennissen.  

  • Het aantal mensen in de groep is klein 
  • Iedereen kent elkaar 
  • U hebt volledig gecodeerde berichten nodig.

 

Maak een kanaal als:

  • U wilt mensen bereiken die u niet persoonlijk kent 
  • U wilt een anoniem platform om verschillende interessante onderwerpen te bespreken 
  • U wilt abonnees in het kanaal vooraf goedkeuren, beheren en controleren 
  • U wilt een groot aantal mensen bereiken (tot wel 6000).

 In de gebruikershandleidingen wordt uitgelegd hoe u kanalen maakt en gebruikt.


 Eenmaal aangemaakt, worden uw groepen weergegeven onder RECENT en kanalen onder KANALEN. Beide opties bevinden zich in het hoofdmenu voor Android- en iOS-apparaten.